Hallonkola

Den här gången är jag väl förbered och ger er mitt favoritrecept på hallonkola. Vilket passar perfekt att ge till någon man älskar på alla hjärtansdag. Då denna underbara dag snart är kommen så varför inte ge någon man älskar lite underbart god och seg kola?
 
Du behöver:
 
* 1 tsk vanlijsocker, alternativt en vaniljstång.
* 2 dl vispgrädde
* 2 dl strösocker
* 1 dl ljus sirap
* 25 gram hallon
 
Gör så här
 
1. Tina hallon och passera dem genom en sil. Lägg sedan hallonpurén i en tjockbottnad kastrull.
2. Dela vaniljstången och skrapa ned fröna i kastrullen och lägg i vaniljstången. Du kan också använda vaniljsocker istället för vaniljstång.
3. Tillsätt grädde, socker och sirap.
4. Låt koka under omrörning i ca 15-30 minuter. Gör kulprovet eller låt koka till ca 125º. Om smeten går att forma till seg kola är den klar.
5. Om du använt vaniljstång tar du upp den nu.
6. Häll upp kolasmeten i en smord form, ca 20 x 20 cm och låt den stelna.
7. Skär sedan kolan i fyrkantiga rutor, använd en vass kniv.
8. Du kan slå in kolorna i smörpapper eller cellofan. Låt stå svalt tills du serverar. Om du ska ge bort dem lägg då kolorna i en fin burk eller vad du nu tycker passar bäst.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: