0 Läs mer >>
 
Är du sugen på frukt? Varsågod att ta, men risken är att det blir luddigt i munnen.
Lite som jag pysslat med när det gäller tovning de senaste dagarna. Men nu får jag kanske lugna ner mig ett ta.
Det tar på idéerna och krafterna att vara så kreativ.
 

Sugen på frukt?

1 Läs mer >>
Det har varit en tid som har fyllt mina dagar av både bra och dåliga saker. Just nu befinner jag mig egentligen i en dvala som jag helst av allt inte vill befinna mig i. Det är några nätter som jag har gråtit mig till sömns för att jag inte har kunnat finna lösningar på mina problem. Det är problem som jag vet att jag inte kan lösa själv utan det är bara tiden och hoppet som kan lösa dem. Sedan finns det problem som jag inte vill ha som andra har råkat ut för som inte ens har med saken att göra. Och det är för att det är personer som själva mår dåligt och inte kan kontrollera sina egna situationer som spårar ur. Det är ingen ursäkt och jag vet att jag inte har med det att göra. Men jag dras ändå in i det och det stjälper mitt sargade sinne.

Min kära och verkligen älskade far ligger på sjukhus efter komplikationer efter en stroke och just för tillfället ser det inte ljust ut. Det är jobbigt och det känns som om jag får lyfta det tyngsta lyftet. Det var inte länge sedan som han repat sig efter en hjärtinfarkt och var glad över att vara på benen igen. Det var första gången som min far såg ljusglimtar i livet. Men sedan kom stroken och allt har gått utför igen. Det har inte varit lätt för någon i familjen de senaste åren. Det har varit tufft om jag ska vara ärlig ända sedan min bror omkom i tsunamin juldagen 2004. Det tog hårt på mina föräldrar och själv var jag förkrossad länge. Då min bror och jag var tvillingar hade vi en känsla av att kunna kommunicera med varandra som är ofattbart för andra och som andra tror är båg. Men vi hade verkligen den där kontakten som tvillingar har trots att vi inte alls var enäggstvillingar.

Det sista problemet jag har i livet just nu är en man som jag tillbringat många år av mitt liv med. För några år sedan tog det slut efter en lång kamp av förtryck, brist på förståelse och gudarna ska veta. Men droppen var när jag fick missfall, en graviditet som inte alls var beräknad men ändå något som vi (framförallt jag) trodde skulle ge oss mer glädje än vad vi kunde tro. Men det visade sig fel och allt och gick åt ett håll som inte var bra för någon. Tyvärr nu ett x antal år sedan upprepas vissa saker och minnena kommer tillbaka. Dessutom dras oskyldiga människor in i hela skiten som inte har något med detta att göra. Lyckligtvis är det människor som jag hyser stor respekt för och den respekten är större nu då de visat gud vet vad och tecken på en stark mänsklig verklighet och tro på att det går att lösas med enkla ord. Dessutom att de vet vad de kan göra utan att dra in myndigheter osv. även om de talat om att det görs om det fortsätter. Vilket jag själv nästan trott att det skulle göras redan nu. Jag är den första som säger att jag verkligen uppskattar att jag har de här människorna i mitt liv även om en del av dem jag aldrig träffat. Men för mig är de en del av mitt liv och kommer alltid att vara det. Som en avlägsen släkting eller en mycket gammal och kär vän som alltid finns det. Det är bara att välja.

Men jag ska nu försöka att se det positiva i saker som kommer att komma och att det alltid finns en lösning på allt även om det är svårt. Jag har hoppet, stöd av familj och verkliga vänner. Dessutom, det är sommar och jag har min efterlängtade semester. En inplanerad resa med goda vänner som skjutits upp ett par veckor som snart ska bli av. Det ser jag fram emot och vem vet vad som kommer att hända av resten av semestern eller av resten av året. Men jag är glad att jag kan ta mig ur saker som jag för tillfället tycker är jobbiga och riktigt svåra. Det gäller att visa hopp, tilltro och kärlek till ödet, livet och situationen.

Jobbiga veckor

0 Läs mer >>
 
Nu njuter jag av den vackra sommaren. Det kan inte bli bättre än så här. Med ett glas med kall saft och en bra bok kommer jag tillbringa eftermiddagen på altan och vem vet kanske i den nya fina hammoken jag fått av min kära kusin. Det tackar man för, men jag får kanske montera ihop den först innan jag kan avnjuta stunder i den.
 

Njutningens stund

0 Läs mer >>
 
Har tillbringat stora delar av dagen att göra storkok av en av mina absoluta favoriter nämligen chili con carne. En rätt som är ett måste i mitt hushåll. Så nu har jag fyllt delar av frysen så att jag bara kan värma när mitt sug dyker upp. Rätten kom till någon gång mitten på 1800-talet efter freden i Guadalupe Hidalgo och det råder delade meningar om var den dök upp första gången. USA; Irland, Spanien och Mexico är några av dem som säger att rätten kommer från dem. Men själv tror jag att den kommer mer söder ut och kanske från Sydamerika eller dyligt. Varför vet jag inte men det är bara en känsla jag har.
 
Min särbo och jag har delade åsikter om hur chili con carne skall tillagas. Själv föredrar jag att man har mycket av den gröna chilin, vita bönor och mycket av krossade tomater. Jag tillsätter även en del jalapeios för att styrka upp tomaternas och chilins smaker. Min särbo envisas med att ha fläskkött i men själv fördrar jag vilt då det framhäver alla smaker, speciellt om man har i en gnutta spiskummin i. Sedan är jag inte så förtjust i att ha i rivna morötter och förstår inte varför folk envisas med att ha i det.

Chili con carne dagen

0 Läs mer >>
 
Idag blev det jobb under förmiddagen och vid lunch gick jag för dagen. Det tog emot en aning men jag kände att det behövdes. Jag är helt färdig i kroppen och den har skrikit hela eftermiddagen efter vila. Men jag hade lite ärenden att uträtta innan jag kunde bege mig hem. Dessutom så hade jag ett besök hos en nagelfixare för att jag behövde få naglarna i ordning. Jag lyxade även till det och fick naglarna målade som grodor. Först var jag lite tveksam men jag måste säga att det blev riktigt bra och jag är nöjd. Nu kommer jag att roa min omgivning med grodnaglar och mina kära kollegor kommer fundera på om de behöver lägga in mig på ett hem eller dyligt. 
 
Nu kommer jag att bara vara och kvällen kommer att bli tidig för min del, min kropp säger ifrån och då är det bäst att lyssna på vad den har att säga. Inte alltid jag har gjort det men jag måste börja lära mig att göra det. Om inte annat för att jag inte ska gå in i väggen eller annat som jag inte vill tänka på för tillfället.
 

Grodiga naglar

0 Läs mer >>
 
Under tiden jag gått hemma och haft ork i korta stunder har jag lyckats få ihop en tavla av min version av vad jag tror att troll ser ut. Jag är inte riktigt färdig med den ännu men är faktiskt nöjd. Det är faktiskt första gången som jag gjort något liknande och jag lovar det kommer att bli fler. Men jag känner att det får bli lite när jag känner att jag orkar och när jag har tid. För det är inget som skall stressas fram och produseras för att det ska vara. Nej, det måste te sig till att bli bra och låta få sina drag med tiden. Det förändras hela tiden och det blir aldrig som man tänkt sig från början.
 

Tovad trolltavla

0 Läs mer >>
 
Detta kommer bli kvällens middag. Enkelt, gött och väldigt nyttigt. När man inte orkar fixa till någon mat så är frukt sallad något som passar perfekt. Speciellt vid den här årstiden då vädret och värmen kan göra en slö.
Jag kan äta hur mycket som helst av det och under sommaren älskar jag att expermentera med diverse frukter som har att välja mellan. Det finns så otroligt mycket att välja mellan ju!
 
 

Fruktsallad