0 Läs mer >>
 
En av många beställningar är äntligen färdig. Och jag måste säga att jag är riktigt nöjd och jag tror att min kära granne kommer bli riktigt nöjd om jag säger så. Men inte för att jag är skrytsamt eller så men ibland känner man att saker man gör ska lyftas fram. Detta är ett sådant tillfälle! Nu återstår det ett ex antal andra saker som jag vill och ska tova. Men det hör till en annan dag och ett annat tillfälle. Vill inte ta i för mycket och göra allt på en gång. En sak i taget som min älskade bror sa när vi var små!
 

Mobilfodral

0 Läs mer >>
 
 
Känner en närkontakt! Ett med naturen och gud så härligt det är. Ibland önskar jag att alla kunde känna det.
När inget hjälper och sinnet är tungt lovar jag att naturen kan hjälpa.
Tänk vad ett träds tystnad kan säga eller en blommas viskningar helar själen. 
Kan det bli bättre än så när man känner att man behöver den tid för att komma tillbaka?

Närkontakt

0 Läs mer >>
 
Dagarna passerar och just nu känner jag mig mer eller mindra parkerad under ett buskage. Det har varit en tuff vecka med kanske mer jobb än vad jag räknat med. Men jag är glad över att det är helg och att man kan vila ut för en gång skull. Känner att både kropp och själ behöver det. Men ska faktiskt tillbringa lite tid i trädgården för att reflektera livet och kanske rentutav filosofera en del. Nu när sommaren har kommet och det mesta börjar blomma känner jag ett inre lugn som inte ofta kommer under resten av året.
 
Ska försöka sätta mig ner och tova lite då jag ligger efter lite med mina projekt och en del beställningar. Det är så mycket som händer samtidigt att mycket av livet kommer på efterkälke. Måste planera om och kunna strukturera upp saker och ting. Planering, planering och en massa tålamod från min sida helt klart. Nu ska jag bara njuta av stunden och bara vara. Behöver det och en kopp iste i handen kommer det att räcka för en stund. Inget går upp mot en förmiddag i trädgården där man hör fågelkvittret och barnen som leker i lekparken.
 

Parkerad

0 Läs mer >>
 
Förunderliga saker händer och jag sitter kvar på jobbet för att få lite pappersarbete gjort. Men det är svårt då jag inte riktigt är motiverad till att pyssla med det just nu. Men jag måste bli klar med det om jag slippa att sitta med det imorgon. Skulle dock vilja sitta hemma på verandan i hammocken med en bra bok och bara koppla bort tiden. Som ett frö i vinden. Men det får bli en annan dag då jag har mer tid till det. Jag får helt enkelt sitta och drömma om det och vara lite flitig på annat håll istället.
 
Imorgon blir det till att åka in till Lund för att hålla lite föreläsningar på en högstadieskola och vara med på deras temavecka. Intressant och första gången som jag medverkar på något sådant när det gäller en högstadieskola. Men jag är inte den som är den och jag gillar utmaningar. Det är nästan ett måste ibland för att orka med dagen och arbetet jag har. Dessutom så måste jag läsa in mig lite mer på ADHD och ADD, och jag är villig att säga att det är för tillfället inte min starkaste sida. Med gott mod så kan jag nog nästan säga att det kan bli fason på det också.

Arbetets eviga slit

0 Läs mer >>
Har suttit en stund nu på förmiddagen och tovat som en galning. Har tagit upp det igen efter en period utan ens ha tittat åt allt vad tovning heter. Men har nu tagit upp det igen, har dock funderingar på att ta upp något annat hantverk, men vet inte vad och jag vet inte om tålamodet är det bästa just nu.
 
Nu i eftermiddag blir det att pyssla lite ute i trädgården och sedan fixa till några nya trädgårdsland. Har bestämt mig för att jag ska odla lite grönsaker den här sommaren. Om jag lyckas som jag hoppas att jag gör och att jag inte ger upp så kanske fortsätter jag nästa år också. Så det kommer bli intresant. Frågan är bara vad man ska odla. Jag vet att jag vill och ska odla lite morötter, lök och vitlök samt persilja. Men sedan? Jag funderar även på att fixa till ett litet land där jag kan odla lite örter så att jag har färska örter till maten samt för att kunna göra lite växtfärgning till lite ull som jag har fått av en arbetskamrats  syster.
 
Nu är det bäst att jag avslutar och påbörjar det jag planerat för eftermiddagen. Men ikväll kommer jag inte göra något speciellt. Blev lite sent igår men det gör inte så mycket egentligen. Hittar man en spännande bok som man inte kan släppa så måste man bara läsa ut den så att man får reda på vad som händer. Men har bara kommit halvägs dock. Läser inte ut en 500 sidor tjock bok på en kväll. Det blir nog kanske två eller tre kvällar.
 

Förmiddagens värk, en väska samt ett skal till mobilen.
Har visserligen inte gjort allt idag. Påbörjade det innan jag
åkte till Riga. Sedan har det legat ett tag fram till idag.

Tovad fredag i trädgå...

1 Läs mer >>
Erbjuder mina läsare en liten uppdatering även om bilden är ett par år gammal. Men som ett med naturen och med våren på axlarna kändes det rätt att köra ett litet ego i naturen. Ibland behöver man pigga upp sig själv och lyfta det som man är nöjd med oavsett vad det kan vara bara det inte speglar sig i något som kan såra någon eller vara anstötande på något sätt.
 

Ett mer ingående inlägg om gud vet vad kommer vid ett mer lämpligt tillfälle
då jag har mer tid att skriva. Alltid på språng och alltid ett helt bugage efter mig.
Livet leker för tillfället och jag njuter av min stressande tillvaro.

Naturens ego

0 Läs mer >>
Mitt bloggande har legat nere en längre tid och nu har jag börjat känna att det är något som fattas. Därför kan jag meddela att jag är mer än redo att ta upp det igen i måttliga mängder. Jag kan inte säga att det kommer bli dagligen då jag har allt för mycket att göra en tid framöver. Dessutom har privatlivet varit en del av mitt problem också. Mer om det vid ett annat tillfälle då jag inte är den som egentligen vill blicka tillbaka mer än nödvändigt. Det finns tillfällen för allt i livet, både positivt och negativt.
 
Så med det sagt öppnar jag den grav som varit stängd och låter livet le igen. Känslan har varit på topp de sista dagarna så jag är positiv. Men ett steg i taget och ett öga för ett öga som man säger. Våren har varit framme och låtit oss tro att den var här för att stanna. Men nu har vi några dagar av regn och rusk. Inte för att det bekommer mig så. Kan vara bra med lite omväxling samtidigt som vår ömma natur behöver regnet. Det dämpar ju bland annat pollen för dem som har pollenallergi. Jag är en av dem och den här våren har varit extremt jobbig, som för så många andra. Men det ljusnar förr eller senare och det släpper. Då är det bara att le och ta för sig igen. Det är temporärt och tyvärr återkommande varje år.
 
Med jobb upp till näsan är det bäst att hugga in i verkligheten. Med detta väder vi har så gör det lättare att ta tag i saker som jag har låtit ligga ett tag. Tyvärr har det blivit en hel del och högarna rasar över varandra. Inte bra, men effektivt kaos gör det värt att veta att man lever och har ett jobb som man trivs med. Har även en del möten inbokande och två föreläsningar som bara är ett måste även om jag egentligen inte behövt ta dem själv. Men nu råkar det vara så att jag gillar att stå och prata om saker som för mig är viktiga.Hjälpa, hjälpa och bara finnas till är ett viktigt mantra för oss. Livets goda är inte alltid sött och mjukt. Det kan vara surt och väldigt rivande i mellan åt också. För det är vad livet har att erbjuda oss alla oavsett vilket stadium man är i livet eller om man är kvinna eller man.
 
 
 
 

Återuppstått från de ...