0 Läs mer >>
 
Som huset känner jag mig mer eller mindre lika sliten och illa tilltygad. Men jag har hopp om ljusare dagar även om det kanske tar lite lång tid. Började jobba idag efter en tid som sjukskriven, även om det bara är 50% just nu så är jag glad över att få börja jobba. En ganska elak och seg infektion på grund av för mycket av medicin och en tumör som växt istället för att ha krympt har härjat i min kropp. Fick göra en akut operation för att få bort tumören och därefter sätta in nya mediciner för att kunna få kroppen i balans igen. Det har varit tungt och svårt många gånger. Det har inte gjort saken lättare att min kära far fått en stroke och blivit inlagt på ett boende för dem som haft stroke och andra sjukdomar. Det har tagit på krafterna och jag önskar och ber till moder jord att det ska bli bättre snart. För egen del tror jag det. men min far hyser jag inte så stora hopp. Han börjar givetvis bli till åren och det är inte till någon fördel och så har vi märkt att han har börjat ge upp. Nu vill han bara "hem" för att kunna få sin egen form av frid. Hem är inte hem i den bemärkelsen utan hem för honom är Irland där han mötte min mor och jag tror att min mor känner likadant. Den dagen min far inte finns kvar misstänker jag att min mor följer efter ganska snart. 
 
En och en halv vecka till sedan blir det semester för min del och det ska bli skönt. Kommer tillbringa en tid hos min mor och besöka min far. Ska även åka iväg med en vän och det ser jag fram emot, Mer än så har jag inte planerat för semestern. Dessutom har jag ett hus och en tomt att ta hand om samt ett torp med särbon. Så vi får se hur semestern kommer te sig. Om den blir lugn eller fylld med saker att göra hela tiden. Men minst en vecka kommer jag bara vara och njuta av sommaren. Men hur det vet jag inte än om jag ska vara ärlig.
 

Sliten som huset på g...

0 Läs mer >>
 
Med lite sommarblommor på bordet och ullen framplockad så får jag nog påstå att dagen kan bli hyfsad ändå. Dock vet jag inte hur mycket jag orkar göra då min kropp inte är på topp idag. Gillar det inte, men vad kan jag göra? Livet är inte enkelt har jag hört? Men det kommer att bli en tupplur innan dagen är slut, och om jag känner mig själv rätt kan det bli fler tupplurer än vad jag själv räknar med. Lika bra det då jag behöver min sömn och vila.
 
Om jag orkar kommer jag även ta en promenad i skogen för att skingra mina tankar och njuta av allt som sommaren har att erbjuda. Tystnaden, solskenet, brisen bland träden och fåglarnas underbara sång. Allt detta vill jag njuta av om vädret tillåter mig att kunna gå ut.
 

Sommarblommor

0 Läs mer >>
 
Rensar mitt inre och sparar energi för att kunna återhämta mig efter en tids sjukdom. Dock känner jag mig bättre och hoppas på det bättre. Infektioner är inget att leka med och inget jag önskar någon. Är dock sjukskriven den här veckan för att verkligen kunna återhämta mig. Men svängde förbi jobbet med några burkar av hemmagjord hallonkola. Då jag lovat att jag skulle bjuda mina kära kollegor på kolor den här veckan så kunde jag inte låta bli att svänga förbi. Men jag måste säga att jag kom hem fortare än vad jag räknat med. Blev nästintill utkörd av min chef och kanske var det lika bra det. Känner mig själv och skulle säkerligen ha satt mig i arbete om ingen såg mig.
Nu sitter jag hemma i mitt tomma hus och rullar tummarna. Rastlös till max och får ingen ro till att göra något. Så jag ska kanske leta reda på någon bok och sätta mig någonstans för att fördriva tiden.
 
Får se hur långsamt eller fort den här veckan går. Får påminna mig ofta om att jag behöver ta det lugnt och låta kroppen återhämta sig och läka som den ska. Dessutom får jag nog bita mig hårt i tungan för att inte anstränga mig för mycket eller smita iväg till jobbet. Inte lätt när man lever för att hjälpa och låta sig vara sysselsatt under större delen av de vakna timmar man är vaken. 
 

Rensar mitt inre

0 Läs mer >>
 
Lyckats göra något med min eftermiddag och jag kan se resultat i min förvildade del av trädgården. Nu ska jag gå in och duscha av mig allt arbete och njuta av det jag lyckats åstakomma med den knappa tid jag har. Dessutom känner jag att tröttheten är på väg och jag måste hinna fixa till lite mat innan mitt blodsocker sjunker ner till en botten nivå som ingen borde få uppleva.
 
Resten som jag har kvar får jag ta lite pö om pö för vem vet när tiden kommer till dig och ger dig extra tid till sådant du inte trodde att du skulle hinna med under denna dag.... Jag har dock insett att det tar tid innan jag åstakommit den dröm jag hade för många många år sedan.
 

Lyckans dröm i trädgå...

0 Läs mer >>
 
En vacker söndagseftermiddag och jag njuter av tystnaden. Låter fåglarnas sång leka med mina sinnen. Det var så otroligt länge sedan jag kände ett sådant här lugn som jag nu känner. Så jag passar på att njuta och tar tillvara på stunden. För jag vet ju inte alls när den kommer tillbaka. Snart blir det att ta på sig skogens skor och ta en lång och härlig promenad i skogen. Försöka hitta en och annan sommar frestlese i form av blommor och blader. Låta naturen köra sitt race och bli ett med den. För mina vänner imorgon är en annan dag och en hel del att göra. Mycket att göra både här hemma och på arbetet. Önskar dock att man kan få njuta mer av det moder jord har att erbjuda oss och att fler inser det och låter den vara som den är. Varför kan det vara så svårt att se att vi skadar vår jord?
 

Vacker dag

0 Läs mer >>
 
Det senaste jag har gjort inom tovning och nu sitter jag och gör lite inventering på vad jag har kvar och vad jag behöver beställa hem. Så lite nya idéer behöver jag för att kunna ta mig vidare inser jag. Men nu har jag ett par veckor av överfyllda saker att göra. Så med detta sagt lär jag inte hinna tova mer än något litet om det är något jag hinner med. Arbetet tar oerhört mycket tid och så har jag en trädgård som behöver mycket kärlek och omtanke också. Så jag får nog vänta till hösten igen innan jag tovar vidare. Synd, men sådant är livet eller hur?
 

Tovade blommor i förb...

0 Läs mer >>
Nu är man hemkommen efter några dagar i Göteborg med goda vänner och för att träffa gamla studiekamrater. Det var riktigt skönt att få komma iväg och förhoppningsvis insupit ork och inspiration för att fortsätta med livet och arbetet. Kan inte säga att jag är glad att jag är hemma igen då jag önskar att jag hade ett par dagar till. Men nu är det som det är och jag får återgå till verkligheten. Med ett stort leende på läpparna ska tilläggas.

Imorgon blir det möten stort sätt hela dagen och en hel del pappersarbete. Om jag hinner ska jag även besöka några klienter som kräver lite extra tillsyn...och lite annat som bör göras innan semestern sätter igång. Måste säga att jag ser fram emot semestern men jag vet i tusan om jag riktigt kan släppa arbetet. En arbetsskada kanske jag vet inte eller så börjar jag identifiera mig själv mer och mer med mitt arbete. Kanske inte så bra men det är ju stort sätt mitt liv förutom mitt hus, trädgård och mitt tovande.

Hemkommen

0 Läs mer >>
 
Efter en lång dag på jobbet så kan man säga att man möts av en överaskning som gör att man får ett leende på läpparna. På verandan står det en cykel i trådslöjd som grannen gjort som tack för att jag klippt gräset åt henne. Något som jag inte alls räknat med då jag sagt att jag inte vill ha något för att jag klipper gräset åt henne. Ett stort glas med hemmagjord saft räcker gott å väl åt mig. Men då hon är av den gamla stammen så måste de ge något i gengälld. Och jag är inte den som säger emot även om jag tycker att det ibland kan vara lite jobbigt då jag inte vill ha något bara för att jag erbjuder mig att hjälpa till.
 
Så nu är frågan var jag ska ställa denna underbara cykel någonstans. Det är ju nästan ett måste att den ska få en central plats så att den verkligen syns. Frågan är bara var...har ju så mycket pryttlar att allt smälter samman. Men jag kommer nog på något bra ställe så småningom. Får helt enkelt pröva mig fram och lita på min instinkt. Det brukar fungera även om den är en gnutta seg.
 
Snart kommer särbon över på middag och trevligt ska det bli. Det var ett tag sedan vi sågs då vi båda haft mycket att göra både på jobbet och på hemmafronten. Så maten står på spisen och puttrar och radion går för full hals. Har även satt på tvättmaskinen för en omgång med tvätt. Tur att det är bra väder så man kan hänga ut tvätten...får bara hoppas att det håller i sig.
 

Cykel i trådslöjd

0 Läs mer >>
 
På väg hem från jobbet gick jag förbi torget och till min förvåning stannade jag till bland alla blommor som säljs. Inte ofta jag gör det och jag känner hur dofterna drar mig in bland alla blommor. Är som förtrollad och kan verkligen inte gå därifrån. Så det blev till att köpa lite vilda blommor för att sedan göra om till mitt eget och till flera olika buketter. Så nu luktar det sommar i hela huset och jag kan inte annat än le för mig själv. Underbara dofter och underbara känslor.... Bättre än så här kan det inte bli.
 
Nu blir det till att ställa sig i duschen och tvätta av mig värmen för att bli en människa igen. Efter det blir det till att bara vara för att rensa bland tankarna. Har även hunnit med att besöka mina föräldrar och lämnat en del böcker som min kära mor ville låna. Blev kvar där ett tag och jag blev även bjuden på en typisk irlänsk fika ala mor. Det kan man inte säga nej till. Nu får jag dock röra lite extra för att få bort alla kalorier, inte för att jag egentligen räknar dem.
 

Vilda blommors doft

0 Läs mer >>
Skickar en sen kvälls glada sinne och visar att jag är vid liv. Men har haft för mycket att göra och allt för lite tid. Dessutom har saker kommit in i glömska för att jag haft för mycket att tänka på.
Är bara glad dock att jag inte glömmer mig själv som det ser ut nu. Men skulle inte förvåna mig om jag gör det snart. Det skulle vara så typiskt mig om det skulle hända. Har dock fått människor omkring mig skratta åt min förvirrade uppsyn.
 
Söndagskväll och jag inser att det är allt för lite tid kvar av dagen. Har för mycket att göra och bara hälften av allt är klart. Men får ta det som det kommer och inse att jag inte är mer än mänsklig. Men ibland skulle det vara bra om man kunde vara en maskin eller om man kunde klona sig . Framförallt när man har allt för mycket att göra både privat och på arbetet. 
 
 

kvällens hälsning