0 Läs mer >>
Kväller och jag har bestämt mig för att inte göra mer än att kolla på TV. Har precis kommit hem från storstaden och huvudstaden. Ett par dagars intensitet och nya kunskaper. Är mer än bara äggröra i skallen efter allt jag varit med om de dagar som passerat. Men jag är nöjd och tillfreds med allt. Kan inte bli bättre och jag begär inte heller mer av vad jag har.

Så nu sitter man här och väntar på att maten skall komma och ringa på dörren. Inte ofta jag äter skräpmat och eller hämtmat så här. Men ikväll känner jag att jag behöver det lilla extra. Dessutom vet jag att jag kommer springa av mig det hela under helgen. Herregud vad tiden går och nu ska jag bara släppa veckans eskapader.

Skräpmat och lugnets ...

0 Läs mer >>

Är det inte underbart att se dessa läckra bakverk när man ska gå på fika?
Vår underbara chef bjuder på förmiddagsfika då han har blivit pappa för
tredje gången till en underbar liten Moa på 3267 gram och 57 cm lång.
Vi firade honom och lät honom ta den största och finaste cupe cake av dem
alla. Det är han värd om inte hans fru efter en tuff men snabb förlossning.
 
Nu ska jag återgå till arbetet ett par timmar till innan jag packar ihop för dagen.
Går tidigare idag för att hinna komma hem och packa det jag ska ha med mig till
Stockholm, sedan bär det av upp till huvudstaden. Vi åker ikväl så att vi slipper stressa
upp imorgon. Tre av oss ska gå på utbildningen och det känns skönt att slippa vara
själv. Även om man åker själv så finner man sin plats och träffar nya och trevliga människor.
Men det känns tryggt att ha någon man känner sedan innan osv osv...
 

Förmiddags fika

0 Läs mer >>
 
Mina underbara kollegor letade upp dessa bilder och satte upp på min kontorsdörr. Jag börjar fundera på vad de vill ha sagt med dem. Å andra sidan vet jag det redan. Jag är väl den som kanske har det mest rörigt på mitt skrivbord. Men under av allt kaos jag har på mina saker så vet jag exakt var jag har allt. Om jag börjar sortera och göra ordning på allt och göra allt mer strukturerat vet jag inte var jag har allt. Så jag är nöjd med mitt kaos och den röra jag har. För det är inte rörigt eller kaos, mer som en katastrofisk ordning som heter duga.
 
Dagen har varit mer än bara lugn. Stress, stress och åter mer stress har varit dagens huvudämne. Dagen har gått åt till att svara en massa mail och några besök hos klienter som behöver lite extra stöd. Inget vi gör speciellt ofta, men något som kan krävas när det väl behövs. Då vi oftast hjälper människor via mail eller samtal via telefon så händer det ibland att vi får in personer som ligger så passa krisigt till att vi gör hembesök eller följer med dem till sjukhus osv. Oftast har vi personer som gör just den här uppgiften, men nu när vi har mycket att göra och fått in fler klienter än vad de hinner med så får vi andra rycka in.
Jag har även suttit i planeringsmöten under eftermiddagen för att lägga upp en ny struktur för att göra vårt arbete lättare och göra oss mer tillgängliga. Alltid är det något och det är så mycket att tänka på. Allt från till att sitta och svara på ett mail till att åka och besöka klienter till att åka till sjukhus och utbilda terapefter och psykologer i ett mer öppet sinne för människans mönster.
 
På torsdag och fredag blir det till att åka till Atockholm och gå en två dagars utbildning i stressens psykologi och stresshantering. Bland annat, har inte hunnit läsa genom alla papper och utbildnings schemat. Men det ska bli riktigt intressant och jag känner att jag behöver mer utbildning på det här området.
 

Rörans kaos

0 Läs mer >>

Ett av många löv jag har suttit och tovat på i ett par dagar!
 
Livet känns gött även om det inte ter sig till det. Känner mig stressad och därför gör det mig oerhört glad över att kunna varvar ner med lite tovning. Känna materialet i mina händer, höra hur nålen åker upp och ner när jag tovar ihop ullen till något fantastiskt. Känna doften av ull gör mig ett med nuet och min kreativitet. En underbar känsla måste jag säga och underbart att känna hur stressen rinner av dig efter en lång dag.

Ett av många

0 Läs mer >>
Slutkörd och uppe i varv. Kan det bli bättre än så här? Bara tråkigt att jag har fått tandvärk och måste boka en akuttid hos tandläkaren imorgon. Men måste man så måste man och jag hoppas att det blir smärtfritt både i mun och i plånbok. Men jag tror dock inte det...har inte varit hos tandläkaren på länge nu. Måste börja gå mer regelbundet så att det inte blir så här.
 
Förutom min tandvärk har det inte hänt speciellt mycket här hemma. Suttit och tovat som en galning. Lika roligt nu som för ett par dagar sedan. Dessutom kommer en hel del födelsedagar upp snart och jag ger hellre bort presenter som jag har gjort själv. Brukar bli betydligt mer uppskattat om man säger så. Mer vill jag inte säga då några av dem som fyller snart följer ju min blogg. Men bra kommer det verkligen att bli så mycket kan jag säga.
 
Har hunnit med en och annan prommis i skogen med tillsammans med grannfrun och hennes hund. Underbart som sagt och vi har kommit överens om att det ska bli mer frekvent så vi behöver det båda två... Dessutom får det mig att koppla bort allt vad jobbet har att erbjuda när det gäller stress...

Utöver all energi

0 Läs mer >>
 
 

En vecka har gått och nu är jag fylld med mer energi än vad jag var och hade i början av veckan. Nu skuttar jag runt i huset och bara ler för mig själv. Kanske borde jag göra det lite oftare och ta fram barnet inom mig. Att skutta runt kan vara riktigt roligt och man behöver inte vara barn för att göra det. Nix! Jag är en vuxen kvinna och njuter av fulla drag av det.
 
Har bokat en weekend i Ringa i mars och jag ser verkligen fram emot det. Var så länge sedan jag var där och jag bara älskar denna underbara stad. Rik på sevärdigheter, historia och människor. Kan sitta i en hel dag och bara skriva skriva skriva och prata om Riga, men jag tror att min omgivning skulle fly fältet efter någon timma eller två... Så nu har jag något att se fram emot och det gör att dagarna blir lite bättre och lättare att handskas med.

Resa beställd

0 Läs mer >>
Har suttit i möten hela förmiddagen och är nu mer än bara trött i huvudet. Men det har varit givande och lärorikt. Och det är inte alltid man kan komma undan möten och jag är bara glad att dessa möten var av det givande och roliga slaget. För det finns de möten som kan vara riktigt tråkiga och utdragna. Har varit på ett och annat sådant och min vilda sida krymper med tristessen...
 
Nu är det pappersarbete som gäller för hela slanten. Jag har börjat fundera på om det är så att mina pappershögar aldrig sjunker. De verkar vara lika höga om inte högre än vad de var igår. Ingkorgen fylls på hela tiden och utkorgen känns hela tiden tom även om jag tar mig genom alla högar. Dessutom har jag en hel del mail att besvara och vissa mail har jag skjutit upp snart i en veckas tid. Så nu kan jag inte dra på det hela längre. Det måste bli gjort hur tråkigt och tungt det än är.
 
Så oavsett hur min dag har sett ut och ser ut för den del som är kvar så kan jag glädjas över att jag slutar vid tre. Om jag bara kommer från kontoret i tid för en gång skull. Det är inte ofta jag gör det och övertiden växer mer och mer. Min chef har börjat fundera på vad jag egentligen gör om dagarna. Får kanske ta ut några dagar framöver så att jag inte får pekfingret.
 
 

Pappersarbete och möt...

0 Läs mer >>
 
 

 
Har suttit en stund nu i eftermiddag eller ska jag säga hela eftermiddagen
och tovat. Har tovat som en galning och stuckit tovnålen i fingrarna så många
gånger att man kan tro att jag har tagit blodprover flera gånger om.
Men nu är jag äntligen klar med de hjärtan som jag har suttit och tovat på
i ett par dagar nu. Det tog sin lilla tid men de blev riktigt bra och jag är nöjd.
Riktigt nöjd om jag får säga det själv lite så där skrytsamt som vi svenskar har
svårt för att vara. Men någon ska väl vara det om nu hela befolkningen har problem
med det. Hur som helst så är de klara nu och jag ska behålla dem själv tror jag.
Men jag vet inte riktigt vart jag ska lägga dem. Får fundera lite och testa olika ställen.
 

Hjärtligt tovat

0 Läs mer >>
En ny vecka, massor att göra, högar av pappersarbete och berg av disk. Hur kan det komma sig jag som är så pedantisk och effektiv? Själv har jag som sagt ingen aning och det gör mig frustrerad. Livet och enkelheten gör att jag stannar kvar i verkligheten och inte går crazy för ingenting. 
Önskar dock att det kunde finnas en eller två extra timmar på dygnet så att man kan göra det lilla extra som man vill göra men inte hinner. Dock får jag erkänna mig besegrad och låta lunken ge mig de stunder jag har. Får göra det jag hinner och bli smått frustrerad över bristen på tid och möjligheter.
 
Nu är jag så förvirrad att jag inte riktigt kan få ihop mina ord och meningar på ett vettigt sätt. Eller så får jag bara inse att jag är trött och borde låta sömnen ta över. För jag vet att jag inte kan göra mer åt min situation än vad jag redan gör. Dessutom så går mina ögon i kors och mattheten gör att jag inte kan fokusera. Risken är att jag håller på att bli förkyld igen. Det har jag inte tid med och inte viljan heller för den delen. Men får låta det komma om den nu bestämmer sig för att bryta ut. Hoppas dock på det bästa att det ger med sig och att det är andra orsaker till att jag mumlar fram osammanhängande ord.
 
 
 

Osammanhängande

0 Läs mer >>
 
Har suttit och tovat hela förmiddagen och det är svårt att sluta. Men känner att jag behöver göra ett uppehåll. För det känns som om jag har fått ull ner i halsen och lite till. Men gud så roligt det är. Har suttit och tovat ett par tofflor som jag ska ge Tessa då hon gav mig ett par virkade tofflor förra helgen. Det blir ett par likadana som på bilden. Tovade dem åt mig själv i höstas och de är riktigt bekväma. Och det syns då de börjar bli utslitna. Får nog tova mig ett par till efter detta...
 
I eftermiddag blir det till att åka hem till särbon och äta middag och titta på melodifestivan och ha en allmän myskväll. Så det kommer nog bli ett glas vi till tittandet och givetvis en massa godsaker. Några gemensamma vänner kommer över och tittar med oss så det kommer bli roligt. Det är inte samma sak att se det på TV än vad det är när man är där. Men man kan inte åka land och rike runt för att vara med. Min plånbok skulle inte klara av det...

I tova effekter

0 Läs mer >>
Dagen har varit stressig och så händelsefylld. En hel del att göra som vanligt och det var inte så många stunder jag satt ner. Möten hit och dit på förmiddagen och under eftermiddagen blev det att åka till en gymnasieskola och prata med en klass som läser barn och fritid. Det var oerhört roligt och givande, första gången som jag verkligen fick med eleverna som jag fick idag. De var verkligen intresserade och ställde många bra och intressanta frågor.
 
När jag kom tillbaka på eftermiddagen var det knäpptyst på kontoret. Jag blev en aning nervös och orolig, men när jag kom in i konferensrummet står alla där och hurrar för mig. Det ett tag innan jag förstod varför de hurrae. Men efter en lång stund insåg jag att jag har jobbat på samma ställe i 15 år nu. Hur har det gått till egentligen? Känner mig lastgammal...trodde aldrig att jag skulle vara kvar så länge. Men jag trivs och har ett bra arbete med trevliga arbetskamrater. Jag började jobba där som volentär och hade praktik där under gymnasiet. Där efter blev det sommar jobb och timmar medan jag läste på universitetet. Efter det blev jag kvar och tiden har paserat.
 
Jag fick en underbar kreation med ljus och stenar på fat och en underbar fruktkorg. Det förväntade jag mig inte alls och jag är evigt tacksam...
 
   
 
 
 

15 år

0 Läs mer >>
 
Är jag tokig som längtar efter våren och försommaren? Jag saknar och verkligen längtar efter all blomsterprakt, att kunna plocka de första vårblommorna och kunna njuta av dofterna och den friska luften. Kunna gå ut i skogen med kameran och leka lite med den.
Dessutom ser jag fram emot vårkanten då jag kan börja att planera min trädgård här hemma samt trädgården vid stugan som jag och särbon har. Just stugan ska bli extra rolig då det blir första våren för oss och det är mycket vi inte vet när det gäller vårens blommor och buskar. Så det ska bli både spännande och roligt.
Då är det väl inte så konstigt att jag längtar efter våren? Men än är det långt kvar och jag misstänker att det kommer mer snö även om jag inte ser fram emot det.
 
Arbetsdagen har varit mer än givande och tröttsam av en inte så rolig natur. Vi fick besked av vår enhetschef att en av de våra dött efter att ha varit med i en olycka på sin semester. Det var en tung nyhet och alla berördes. Så nu har vi sorg och tänker på hennes familj och hennes två små barn. Kan inte förstå att något sådant här har hänt. Nu ska den här kvinnans två döttrar växa upp utan sin mamma. Det är inget jag önskar någon att behöva gå genom. Sorgen, saknaden och undran om hur det kunde ha varit om deras mor varit i livet.
 

Jag har äntligen fått hem min ull som jag länge väntat på. Så nu har jag börjat tova igen efter många års uppehåll. Det är nästan så att jag har glömt bort hur man gör. Bara tur att det inte är så. När jag väl sätter igång så kan jag inte sluta. Någon last måste man ha och det är bara tur att det inte är tobak, alkohol, droker och socker. Även om jag är riktigt svag för Lindhs mörka choklad med chili i så vill jag inte riktigt se det som något beroende. Kanske är det vad vet jag, eller jag vet nog det men vill kanske inte erkänna det själv.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vårkänslor, sorg och ...

0 Läs mer >>

Söndagskväll och jag är mer än bara trött. Kroppen skriker verkligen efter sömn och det ska den få snart. Har lite saker som jag måste göra innan jag kan göra kväller. Ska slänga in en tvätt i maskinen och hänga upp den, duscha och fixa till lunch för morgondagen osv osv. Kan göra listan lång, men känner att det inte riktigt är värt det just nu.
Just nu ska jag bara njuta av kvällen och tystnaden. Det är knäpptyst i huset och det ända som hörs egentligen är pipandet i mina öron. Det får jag ta efter gårdagens höga ljud och det lägger sig så småningom. Vet att det inte är bra i längden men det är inte så ofta jag utsätter mig för höga ljud så jag offrar mig. Mörkret har nu lagt sig utanför och den friska luften som siprar in genom ett öppet fönster. Härligt!
 
Gårdagen var mer än bara lyckad och jag kan inte säga att jag är förvånad att de två som gick vidare skulle gå vidare. Tippade nästan att de skulle gå vidare, så jag säger grattis och lycka till i finalen. Apropå det så bestämde Tessa och jag att vi skulle boka biljetter till globen. Så det är bestämt, skulle ha gjort det själv annars med men alltid roligt att ha ett följe. Det var mycket folk och det var svårt att hitta parkering. Träffade mycket nytt folk och andra som jag har kontakt med när det gäller melodifetivalen och den stora tävlingen. Blev mycket skratt och många samtalsämnen. Det mesta handlade dock om melodifestivalen givetvis. Vi diskuterade dagens bidrag med de som varit genom åren. Mina favoriter är från sena 80 talet och tidiga 90 talet. Slagernörd som jag är och allt. Det förnekar jag inte, är lite stolt över att jag har ett nördämne. En bekant har barbados som nördämne och Tessa har virkining som nördämne.
 
Under förmiddagen blev det en del springande i affärer och en underbar lunch på resturangen Yogi. SÅ länge sedan jag åt indisk mat. Gott var det också så det lär nog bli ett besök till där nästa gång jag är i stan. Jag fick även ett par underbara virkade tofflor av Tessa. Har dem på mig nu och den härliga känslan sprider sig genom kroppen. Hade inte räknat med att få något, men blir alltid lika glad när jag får något som hon har gjort. Nu får jag försöka hitta på något till henne. Får bara hoppas att min ull kommer snart så att jag kan tova något till Tessa. Hon har påpekat ett par gånger att hon vill ha något tovat av mig.

Trötta söndag

0 Läs mer >>
 
Sitter hos goda vänner i Linköping och njuter av dagen. Vädret har varit hyfsat även om det kunde ha varit bättre om jag lätt ska erkänna. Kom till stan igår efter lunch och åker hem igen imorgon. Så det kommer bli en intensiv helg med mycket att göra. Humöret är verkligen på topp och det blir bara bättre när man har trevligt sällskap.
Igår på eftermiddagen hann jag göra lite arbete även om jag tagit ledigt från jobbet. Besökte en gammal klient som bor i Linköping. Mitt besök var mycket för att se hur det går för henne. Det har varit många långa resor och mycket arbete och det är glädjande när man besöker dem när det äntligen går bra för dem. Det är med ett lättat hjärta när man går vidare och tar tag i det man har kvar. Så jag är nöjd och klienten är nöjd och det är det viktigaste.
 
Snart tags för oss att bege oss till Cloetta Center för att vara med på melodifestivaln. Andra gången jag sitter med i publiken och det är så mäktigt. Det är en känsla man inte kunde ana att den fanns. Och det är inget man känner när man sitter hemma och tittar på det i TV. Så det ska bli roligt och tja vad kan jag säga? Det är ett spännande startfält och jag har mina favoriter. Ska bli roligt att se vilka som går vidare till finalen i globen. Vi har funderat att boka biljetter till finalen också så att man kan känna den stora spänningen. Men inget är bestämt ännu. Men om jag ska erkänna vore det riktigt roligt att gå på finalen med. Ska nog boka mig en biljett trots allt även om jag får gå själv. Man träffar alltid någon ny kamrat där.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Melodifestivalen

0 Läs mer >>
Den här gången är jag väl förbered och ger er mitt favoritrecept på hallonkola. Vilket passar perfekt att ge till någon man älskar på alla hjärtansdag. Då denna underbara dag snart är kommen så varför inte ge någon man älskar lite underbart god och seg kola?
 
Du behöver:
 
* 1 tsk vanlijsocker, alternativt en vaniljstång.
* 2 dl vispgrädde
* 2 dl strösocker
* 1 dl ljus sirap
* 25 gram hallon
 
Gör så här
 
1. Tina hallon och passera dem genom en sil. Lägg sedan hallonpurén i en tjockbottnad kastrull.
2. Dela vaniljstången och skrapa ned fröna i kastrullen och lägg i vaniljstången. Du kan också använda vaniljsocker istället för vaniljstång.
3. Tillsätt grädde, socker och sirap.
4. Låt koka under omrörning i ca 15-30 minuter. Gör kulprovet eller låt koka till ca 125º. Om smeten går att forma till seg kola är den klar.
5. Om du använt vaniljstång tar du upp den nu.
6. Häll upp kolasmeten i en smord form, ca 20 x 20 cm och låt den stelna.
7. Skär sedan kolan i fyrkantiga rutor, använd en vass kniv.
8. Du kan slå in kolorna i smörpapper eller cellofan. Låt stå svalt tills du serverar. Om du ska ge bort dem lägg då kolorna i en fin burk eller vad du nu tycker passar bäst.
 
 
 
 
 
 
 
 

Hallonkola

0 Läs mer >>
 
För varje visset blomblad föds ett nytt frö för att visa världen vad vi går för.
Ingen ska behöva gå ensam, så jag hållar ut mina händer för de som behöver dem.
 

Blomblad