0 Läs mer >>
 
Sista dagen i Riga och jag avnjuter mer sevädigheter. Men det känns sorgligt att jag ska åka hem imorgon. Men det är skönt att få komma hem också. Verkligheten kallar igen som det brukar heta. Men jag vet att jag kommer att komma tillbaka.
Har vandrat runt på gator och torg hela dagen och jag har även hunnit med att bevista saluhallarna och inhandlat de sista sovernierna och lite eget som bara är ett måste. Mitt te förråd har nu fyllts på och jag vet att det finns dem som gärna skulle ta sig en titt i mina teburkar när jag kommer hem.
 
Nu ska det bli lite besök på KBG museeet och sedan en guidad tur i det judiska ghettot från andra världskriget. Så det känns riktigt skönt att få känna av historien och samtidigt minnas det som hänt och att det inte kommer att hända igen. Då mina morföräldrar kom härifrån så det känns mer personligt och mer sorgligt då min mormor förlorade stort sätt hela sin familj under andra världskriget.
 
 

Sista dagen och guida...

0 Läs mer >>
Kommer lite fler bilder från dagens äventyr och jag är mer än bara trött just nu. Jag kommer somna som en stock det är tur att sängen och mitt hotellrum är så mysigt annars hade jag inte varit så nöjd som jag är just nu. Men jag är nöjd med dagen och jag har dessutom avnjutit en underbar kvällsupé på hotellresturangen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Riga bilder och kväll...

0 Läs mer >>
 
Sprungit runt på kullersten och beundrat gamla stan och underbara Riga. Är helt slut men än är inte dagen över och jag har mycket kvar att avnjuta och saker att göra. Besökt museer och kyrkor och allt vad man nu gör som turist. Det är första gången som jag verkligen leker turist i Riga och det är en upplevelse i sig. Då jag är stort sett en Riga fantast så är det en ny upplevelse att leka turist. Men jag lär mig och ser saker med nya ögon. Alltid något eller hur?
 
 
 
Det känns som om jag somnar om jag sitter allt för länge så det kanske är dags för mig att leta reda på en mysig resturang eller café för att få i mig lite mat innan jag fortsätter min upptäcksfärd. Bara tur att man har en bra telefon med kamera och uppkoppling till internet...annars skulle jag inte kunna dela med mig av min dag. Härligt eller hur? Så det lär komma upp fler bilder med tiden så njut nu!
 
 
 
 
 
 

Turista turista

0 Läs mer >>
 
Har nu åkt iväg på min lilla weekend och jag känner hur stressen släpper mer och mer. Humöret är på topp och jag har ett leende på mina läppar. Sitter på ett Café i det centrala Riga och avnjuter en underbar lunch. En värmande borst och vitlöksbröd samt kycklingvingar och potatisklyftor. En regäl lunch som jag står mig på tills jag kommer tillbaka till hotellet. Nu ska jag leka turist och insupa den värmande känslan av vänlighet och gud vet vad. Så mycket kultur och sevärdigheter att jag är till bristningsgränsen. Bättre än så här kan det inte bli.
 
Så på återseende och vem vet vad jag skriver om nästa gång och när det blir.
För jag kan inte lova att jag orkar eller kommer ihåg att skriva nu under de dagar jag
är här. För jag kan komma att gå in i min semester och det är inte första gången.
 

Weekend Riga

0 Läs mer >>
Efter en tid med mycket att göra och allt för lite tid till att ta hand om mig själv känner jag att det äntligen har lagt sig. Är överväldigat över att allt går så otroligt fort, från ena stunden var det förberedelser inför jul och snart är det påsk och våren är mer än välkommen. Det känns dock att det tar allt för mycket tid att hinna ikapp så kanske borde jag släppa det helt. Kan det vara möjligt? Förhoppningsvis kan det vara det, det gäller bara att ha förtroende för en förändring och att allt har sin tid. Det svåraste kan vara att finna sin egen lycka för att få vägen att bli lika rak som en enkel dröm kan vara. För den enklaste drömmen kan vara starten för de större och mer varierande drömmarna. Ingenting är omöjligt bara man låter det ske och att man inte tar emot skit för att man är sig själv. Vikten med att vara sig själv och våga drömma är att kunna acceptera sig själv och inte vika sig för något man inte tror på.
 
Möjligheterna finns även om man har svårt att tro på dem eller kanske inte kan se dem. Ibland kan det vara mörkt och att allt känns svårare än vad det är. Men vi lever i möjligheternas tid och en utveckling är nästan ett måste. Jag kanske bara dravlar runt i något som jag bara egnat en liten tid åt. Men jag vet dessutom vad jag själv vill göra. Jag har visserligen bara tagit några få steg, men jag vet mina möjligheter och krafter till att tro på mig själv. Klychigt? Ja kanske, men enkelt. Det behöver inte vara svårare än så här. Jag vet det, för jag har själv varit där och tyckt att allt har varit för svårt eller jobbigt. Tron har vacklat upp och ner, drömmar har krossats och möjligheterna har varit långt borta. Men tvivlar gör jag fortfarande och jag vet min begränsningar. Med andra ord för tillfället är: Jag är nöjd med mig själv och har åstakommit mer än vad jag vågat drömma om. Och mer kommer att ske innan jag vet ordet av.
 
Nu ska jag gå vidare och njuta av det härliga vårvädret. Låta tankarna flöda och göra vad nu min hjärna kommer på. Våga släppa greppet och inge all D-vitamin jag behöver för att återkomma till en högre glans. Cyberrymden är oändlig och vem vet vad som väntar bortom alla stjärnor. En go vän? Eller ett nytt jobb? Eller bara nya möhligheter med stora drömmar. Slänger ut det och låter någon annan fånga upp det för att spinna vidare. En ny chans till att göra en förändring, att sätta sin vinkling på något stort.

Drömmar om möjlighete...

0 Läs mer >>
Fredags morgon och jag sitter ute och njuter av förmiddagens friska luft. Det blir dock ingen lång stund då jag snart måste bege mig in i sjukhusets trista lokaler. Man bli mer och mer deppig genom att gå genom dem. Å andra sidan kan det ge en inblick i hur bra man egentligen har det. Vi har faktiskt en riktigt bra sjukvård här i Sverige, titta bara på hur de har det i "Storebror" USA då man inte har någon sjukförsäkring så har man inte rätt till viss sjukvård. Får bara hoppas att det inte blir så i Sverige. Risken finns att om de borgliga får gå så långt som de egentligen vill (även om de inte medger det) så kommer lilla landet lagom att bli precis som det stora landet för mycket i väst.
Skulle egentligen ha varit ledig igår också men det blev några timmars arbete på förmiddagen för att jobba in lite som bara var tvunget att göras. Tyvärr så är det bara jag och två till som kan. Men en av dessa är på semester och kommer inte hem förrän nästa vecka och den andra var hemma och vabbade igår. Bara tur att det gick fort och att det bara behövs göras en gång i månaden.
 
Fasar lite för eftermiddagen då de ska gå in i magen med en kamera för att kola in maskineriet. Mest för att kolla upp att det inte har blivit frätande skador och ärrvävnader efter den medicin jag äter. Är en av 10.000 överlevande cancerpatienter som äter denna medicin och den är fortfarande ny vilket gör att läkarna inte riktigt vet hur bieffekterna ter sig. Jag vet inte, men jag har inte haft några större problem med den ännu. Förutom en del kramper i magen tycker jag mig ha klarat mig relativt bra. Men jag hoppas slippa den och få höra min läkare säga att jag är helt återställd och visar inga teckan på att cancern ska komma tillbaka. Tyvärr finns det inga garantier för det och jag får leva med ovisheten. Jag ser dock lite annorlunda på saker och ting har jag märkt. Nu när jag har överlevt cancer 2 gånger så måste jag väl ändå klara mig från en tredje eller till och med en fjärde gång. Cancern borde veta vid det här laget att den här kroppen är en hård nöt att knäcka.
 
Nu kommer avdelningsköterskan för att hämta in mig och jag kan inte längre vara på rymmen. Jag har fått höra att jag är värre än en patient som röker. Jag smiter gärna iväg och tar frisk luft eller en kort promenad så fort jag får chansen, speciellt nu när det har varit så fint väder. Kanske har jag det busiga barnet kvar inom mig som gör min omgivning galen.

Patient på rymmen i s...

0 Läs mer >>
Hemkommen efter en lång dag med möten och budgeteringar. Ingen höjdare men ett måste för att få allt att gå runt. För tillfället känner jag mig tom i huvudet och ögonen går mer eller mindre i kors. Dessutom känner jag av en förkylning som förmodligen kommer att bli förjävlig och en utdragen sak. Tur att man har laddat upp med vitaminer, solsgsvatten och ingefära...brukar hjälpa mot det mesta. Imorgon blir det en ny arbetsdag och bara tur att man kommer in senare. Skulle inte klara av att börja vid 07.00 som vanligt. Så en sovmorgon för min del och förhoppningsvis en lugn torsdag.

Långdragen

0 Läs mer >>
Eftermiddag eller ska jag säga kväller? Det vet jag inte för idag av alla dagar har jag svårt att bestämma mig för saker och ting. Har varit velpottan nummer 1 hela dagen. Inte mycket har blivit gjort även om det har varit saker jag faktiskt blivit klar med. Har hunnit lägga upp scheman och planeringar för de tre kommande månaderna. Så jag har väl lyckats med något under dagen. Hur det kommer sig vet jag inte, å andra sidan så har ödet en hel del fingrar med i spelet och ödet ska man inte säga emot.

Nästa vecka blir en kort arbetsvecka. För på fredagen  blir det till att åka till Riga. Ser fram emot det och jag har planerat allt in i minsta detalj, vilket jag inte brukar göra när jag åker till Riga. För det är en stad som ligger mig varmt om hjärtat. En enkel stad med så mycket historia som går lång tillbaka. Det var ju en gång i tiden en Hansa stad och även en svenskstad... Det finns så mycket mer jag kan säga om Riga. Men det låter jag vara till nästa gång. Om du inte varit där så råder jag dig till att åka dit på semster. Det behöver inte vara en veckolång semster, en weekend räcker gott och väl även om det finns så otroligt mycket att göra och se. Den här gången blir det en weekend för min del. Ska ta en vecka när jag har semester senare i sommar.
 
Även den här veckan blir kort då jag tagit ledigt torsdag och fredag då jag ska vara på sjukhuset för olika tester och undersökningar för att se om cancern har kommit tillbaka eller inte och hur mycket av det som lämnades kvar efter operationen gått tillbaka. En hel del farande och många nålstick. Inget jag ser fram emot men något jag måste göra för att vara säker på att jag inte får tillbaka sjukdommen igen.

För övrigt känns det som om det är så mycket jag har glömt, men jag vet i tusan vad det är. Det är en känsla jag har i magen och det bådar inte gott. Undrar vad det kan vara för just nu har jag ingen aning. Kanske är det en typisk måndag med så många olika nyanser av färgskalan att man inte riktigt kan hantera det. Skulle inte förvåna mig om jag kommer på vad det är när jag lägger mig ikväll. Det är så typiskt! En måndags fason då det alltid händer på en måndagskväll. Det är sällan det är någon annan dag i veckan. Nej för det ska vara måndag, på sin höjd söndagskvällen....men men!

Måndags fasoner

0 Läs mer >>
 
Känner mig mer eller mindre fruktig och jag har fått frukt fnatt. Tovar nu mig en frukt korg som jag ska ha i utrummet tillsammans med de stöpta ljusen med passande ljusstakar som jag fick av min moster för några år sedan. Då visste jag inte vad jag skulle göra med dem men nu är jag i mitt esse....
 
 
 

Fruktprojekt

0 Läs mer >>
 
Nu kan man känna att våren är på väg. Dagarna är ljusare och de känns längre än vad de egentligen är. Det kan vara både positivt och negativt. Det beror helt och hållet på hur man är som person och hur man upplever övergången mellan vintern och våren. Det är också den här tiden på året som många känner av all press och hopp om vad man ska kunna göra som man inte kunde under vintern. Men även en ångest och paning som gör att man går ner sig eller rent utav går in i väggen för att man jobbar för mycket, studerar lite för hårt. Eller om man är arbestökande går in i väggen för all press de får från staten, arbetsförmedlingen osv osv. Det är inte lätt idag att kunna komma in i arbetsmarknade och hitta det man vill jobba med. De unga som inte har gått ut skolan har fortfarande stor press på sig när det gäller att välja rätt utbildning och vad man vill göra när man går ut skolan. Skulle kunna rabbla upp hur mycket som helst som gör att man mår dåligt, får deprissioner osv. Men det är viktigt att veta att det finns hjälp att få även om man bara behöver att prata. Men det är inte många som vågar ta steget att prata med någon om det. Även om det är en folksjukdom idag så är det fortfarande något som är hysch hysch och det gör inte saken lättare för dem som känner att de inte kan eller vågar prata om det just på grund av att det kan vara skamligt. Men det är det inte, det är något natrurligt som har funnits sedan människan kunnat prata, gå osv osv.
 
Men att kunna prata och reda ut saker bara för att kunna lätta sitt hjärta även om det inte är något väsentligt är viktigt. Man behöver inte gå till en läkare för att kunna prata, det finns andra ställen så som kyrkan, synnagogga, tempel, Stadsmissionen, men även hos fristående samtalspartner via telefon och internet. Där jag jobbar är ett bra exempel på att få prata av sig via mail och ibland via telefeon. Även om det bara är över vesentliga saker som om man ska byta jobb, vad är rätt utbildning, eller om man har blivit uppsagt och undrar hur man ska göra när arbetsförmedlingen inte räcker osv osv.
Unga som gamla kan höra av sig till vad som känns bäst för just den personen och man behöver inte känna någon press för att man måste göra det och återkomma för att det ska bli bättre. För vissa kanske det räcker med att gå till någon en gång medan andra kanske går till någon i ett halvår. Det viktigaste är att vet att det finns dem som lyssnar utan att ställa några krav. Och dessutom så är det ingen som för det vidare, de har tystnadsplikt och det stannar er emellan. Det är viktigt att komma ihåg det.
 
Mer om detta kommer i ett annat inlägg...
 

Vårens helhet

0 Läs mer >>
Det är nu fast ställt, jag är tovgalen och lever i en värld där jag tror att drömmen om tvärsäker tovning och jag är mer eller mindre tovad. Jag lever i drömmen om att det finns en dröm om att kunna klara av hoppets klarhet i frågan om att verkligheten klarar av att uppfylla. Är jag galen i tron att jag klarar en utmaning utan att tova in mig på saker jag inte förstår? Eller finns hoppet om att kunna förstå en dröm om att klara av verklighetens klarhet? Bra frågor som ställs men kan jag svara på dem? Det vet jag inte, men ställer ut dem till den bäste filosof för att ge ett svar. Någon som känner sig manad?
 
Ett par vantar som jag nu har suttit och tovat på framför TV:n på kvällarna.
Jag är nöjd och även om vinter säsongen snart är slut är det alltid bra att byta ut de
vantar och annat man har som börjar bli slitet. Då slipper jag oroa mig för det
nästa vinter, vilket jag i vanliga fall brukar göra.

Vantens filosofiska t...

0 Läs mer >>

God morgon och welcome back! Uppe med tuppen och jag har redan hunnit med en jogging runda runt bostadsområdet och tagit en dusch. Sitter nu och äter min frulle medan jag försöker att komma på om det är något som jag glömt. Snart dags att bege sig till jobbet, men då jag vaknade tidigare än väntat. Vilket menar en timme innan klockradion skulle börja låta så har jag gott om tid att vakna till, försöka gå in i dagen och göra små saker som jag i vanliga fall inte brukar hinna med på morgonen.

Efter jobbet blir det till att åka till Elon för att kolla efter en ny tvättmaskin. Den jag har har sagt sitt och lagt av. Dock är jag inte lika glad över detta, framförallt inte då jag behöver tvätta. Men men... när maskinerierna bestämmer sig för att lägga av är det bara att följa deras pipa och köpa något nytt. Jag är inte den som tror på att laga en maskin när den går sönder. För den lär bara gå sönder igen med något annat fel. Nej...så jag har turen att ha en bekant som köpt den billigt för att använda de delar som är hela till att renovera andra maskiner som har gått sönder. Det är med glädje att veta att det är fler som tjänar på att min tvättmaskin gått sönder.

Jag ska även försöka att hinna med att besöka mina föräldrar och hjälpa dem med att täcka för lite möbler då de ska tapetsera om hela undervåningen av deras hus. Och jag måste säga det är inget litet hus och det är många rum med mycket av möbler som skall täckas. Misstänker att det kommer att ta hela kvällen, så det är lika bra att jag är i farten och humöret på topp. Mer kan jag inte begära och jag kräver inte mycket för min hjälp. Min mors goda gulash soppa och nybakat bröd är det ända jag kräver. Inte lite eller hur? Men ingen kan göra soppa som min mor och det går inte att lära ut. Dessutom vet hon att jag är galen i soppor. Fråga mig inte varför men jag är det.

Nu ska jag fokusera på min frulle och sedan borsta mina gaddar. För jag har en ny dag att se fram emot. För möjligheten är den att den kan bli händelserik. Tro det eller ej men dagarna brukar fyllas med saker även om det kanske inte alltid är till det man vill. Man får ta det med högra och hoppas med det vänstra.

Tidiga morgon och tra...