Saffranskola

Efter mycket om och met och kanske lite tjat och gnat från vänner, bekanta och framförallt arbetskamrater så delar jag med mig av mitt saffranskola recept. Även om denna läckerhet är mer en jultreat så är den lika god att mumsa i sig en kylig januarikväll som denna.
 
Mortla 1 kuvert med saffran. Gärna med en nypa socker (råsocker helst, men vanligt fungerar det med."
Häll detta i en kastrull: 2 dl grädda (ju fetare desto godare), 2 dl sirap, 2 dl socker och 2 krm(kryddmått) salt. Häll i saffransblandningen. Låt det koka. Under tiden kan du rosta 1 dl kokos i en stekpanna. När kolan klarar det perfekta kulprovet blandar du ner kokosen och blandar allt. Sedan häller du upp dem i knäckformar. Eller varför inte hälla ut kola smeten i en avlång form och låta den stelna för att sedan slås in i plasfolie eller annat önskvärt papper som passar kolan.
Med risk för flera liter dräggel, ja då får du införskaffa dig en bra haklapp för det behövs. Och ja pass på att njuta av denna underbara härlighet.
 
 
 
 

Kommentera här: