Chili con carne dagen

 
Har tillbringat stora delar av dagen att göra storkok av en av mina absoluta favoriter nämligen chili con carne. En rätt som är ett måste i mitt hushåll. Så nu har jag fyllt delar av frysen så att jag bara kan värma när mitt sug dyker upp. Rätten kom till någon gång mitten på 1800-talet efter freden i Guadalupe Hidalgo och det råder delade meningar om var den dök upp första gången. USA; Irland, Spanien och Mexico är några av dem som säger att rätten kommer från dem. Men själv tror jag att den kommer mer söder ut och kanske från Sydamerika eller dyligt. Varför vet jag inte men det är bara en känsla jag har.
 
Min särbo och jag har delade åsikter om hur chili con carne skall tillagas. Själv föredrar jag att man har mycket av den gröna chilin, vita bönor och mycket av krossade tomater. Jag tillsätter även en del jalapeios för att styrka upp tomaternas och chilins smaker. Min särbo envisas med att ha fläskkött i men själv fördrar jag vilt då det framhäver alla smaker, speciellt om man har i en gnutta spiskummin i. Sedan är jag inte så förtjust i att ha i rivna morötter och förstår inte varför folk envisas med att ha i det.

Kommentera här: